Redenen om lesblokken in te plannen bij een rijschool

Wanneer je jezelf inschrijft bij een rijschool dan zal je een planning moeten maken voor de rijlessen die je de komende weken gaat nemen. Gemiddeld heeft een persoon ronde de 30 lesuren nodig om klaar te zijn om het praktijkexamen bij het CBR succesvol af te leggen. Bij het inplannen van de rijlessen bij een rijschool kan je het beste lesblokken reserveren. Hiermee bedoelen we een blok van twee of meer lesuren achter elkaar. De redenen waarom we dit adviseren zullen we in het volgende bericht bespreken. Daarbij kanĀ WTF rijschool utrecht hulp bieden. Je kunt een gratis proefles inplannen bij de rijschool. Zeker leuk!

auto pedalenOm goed te worden in het rijden van een auto zal je enkele automatismen moeten ontwikkelen. Zo moet je bijvoorbeeld zonder na te denken weten waar het gas, de rem en de koppeling zit. Een versnelling wisselen moet moeiteloos worden uitgevoerd. Om een automatisme te ontwikkelen moet een handeling zoveel mogelijk keren achter elkaar herhaald worden. Wanneer een rijles meerdere uren duurt dan heb je hier ook de gelegenheid voor.

Tijdens een rijles zal je opgehaald worden door de rijinstructeur. Vaak zit de leerling die het uur daarvoor les heeft gehad dan nog in de auto. Je begint daarom ook met het naar huis rijden van deze persoon. Vervolgens heb je nog wat 1 op 1 tijd met de instructeur in de lesauto en dan is het alweer tijd om de volgende leerling op te halen. Van de 50 tot 60 minuten rijles blijft daarom weinig tijd over. Plan je een lesblok van meerder uren in dan heb je veel meer tijd tot je beschikking.

Om te slagen voor het praktijkexamen heb je een goede beheersing van de auto nodig. Dit ontwikkelen neemt behoorlijk wat tijd in beslag. Een rijopleiding van een gemiddeld persoon bestaat uit meer dan 30 uren rijlessen. Voor een rijschool is het interessant dat je deze in een keer afneemt. Vaak bieden zij ook een korting aan als je hier gebruik van maakt. Je kunt daarom bij het inplannen van meerdere rijlessen in een keer ook vaak een korting krijgen. Dit maakt je rijopleiding goedkoper.